Eiersalade

Foto Cathy Van de Moortele

Poepsimpel, goedkoop en lekker! Toen ik als 18-jarige af en toe mocht helpen in het plaatselijk café, was een broodje eiersalade een goed verkocht item. De eiersalade werd uiteraard zelf gemaakt en het ging de katers een beetje tegen. Lekker op brood of bij crackers, wat jij zelf wilt.

Wat hebben we nodig:

  • 5 eieren, hardgekookt en afgekoeld
  • 1 koffielepeltje mosterd
  • 1 eetlepel vocht van zoetzure augurken
  • 45 gr mayonaise
  • peper van de molen
  • zout
  • bieslook, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Pel de eieren en halveer ze. Doe de dooiers in een kom en snij de eiwitten fijn. Doe de fijngesneden eiwitten in een ander kommetje.
  • Met een garde meng je de dooiers met de mosterd, het augurkenvocht en de mayonaise tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de eiwitten toe en schep om.
  • Spatel de bieslook door de eiersalade.

TIP:

Maak de eiersalade niet te lang op voorhand. De mayonaise zal lopender worden naargelang de salade ouder wordt.


Reacties