Eenpansgerecht witlof en rundergehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Niets makkelijker dan een eenpansgerecht. Iedereen heeft het druk en wil graag snel aan tafel na het werk. Mijn Onyxcookware pan komt hier dagelijks op het fornuis te staan en is ideaal voor dit eenpansgerecht. Ik weet nu al dat mijn man vanavond heel erg blij zal zijn, daar hij dol is op witlof (en op gehakt, welke man niet?) en patatjes. Hij blij = ik blij.
Wat hebben we nodig:
- klontje boter
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 350 gr rundergehakt
- 2 aardappelen, geschild en gewassen
- 2 stronken witlof, schoongemaakt en gesnipperd
- peper van de molen
- zout
- 80 ml (verse) bouillon, heet
- scheutje Oxo (runderextract) of Maggi
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat een klontje boter warm worden in de pan.
- Fruit het uitje aan en laat het een beetje kleuren.
- Bak het gehakt rul in de pan.
- Snij de aardappelen in gelijke blokjes en voeg ze toe aan de pan.
- Strooi het witlof over de aardappelen en kruid met peper en zout.
- Giet de hete bouillon in de pan en meng alles goed door elkaar.
- Kruid met de Oxo.
- Laat alles mooi gaar worden, zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.
- Strooi de peterselie over het gerecht en serveer.
TIP:
Je kan uiteraard ook gemengd gehakt of kippengehakt gebruiken.
Doordat de aardappeltjes mee garen in de pan, krijgen ze de smaak van de bouillon en het witlof goed mee.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties