Kip met prei en spinazie in dragonroomsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Nomnom... what's not to like? Ontboute kippendijen staan hier vaak op het menu. Ik hou niet zo van peuzelen en kippenbotjes en dan zijn die ontboute kippendijen meer dan welkom. Het overtollige vet snij je best weg, dat heb je niet nodig. Kleur het vlees mooi aan (extra smaak) voor je verder gaat met de bereiding. Om de vingers bij af te likken.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 750 gr ontboute kippendijen, schoongemaakt
- peper van de molen
- zout
- uienpoeder
- lookpoeder
- zoet paprikapoeder
- 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 1 ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
- 50 ml witte wijn
- 300 ml kippenbouillon, heet
- 200 gr jonge spinazie, gewassen en grof gesneden
- blaadjes van 1 tak dragon
- 100 ml culinaire room
- 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Zet een zware pot, type Le Creuset, op het vuur en warm hem goed op met een bodempje olijfolie.
- Dep ondertussen het kippenvlees droog met keukenpapier.
- Kruid de kip aan beide zijden met peper, zout, uienpoeder, lookpoeder en paprikapoeder.
- Leg de kip in de pan en kleur ze aan beide zijden. Is je pan niet groot genoeg om alle delen te bevatten? Doe het dan in 2x.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
- Doe de prei en de ui in de pan en laat die op medium warmte zacht worden.
- Blus de pan met de witte wijn en schraap alle bakresten los.
- Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Leg de kip op de groentjes en overgiet met de bouillon.
- Warm het gerecht goed door, zet een deksel op de pan en laat de kip dan 30 min garen op medium warmte.
- Strooi de spinazie en dragon in de pot en laat de spinazie slinken.
- Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe en warm nog even goed door, zonder deksel, tot de saus ingedikt is.
TIP:
Dragon en kip doen het zeer goed samen.
Lekker met gefrituurde aardappelnootjes.
De rest van de saus heb ik daags nadien geserveerd met spaghetti.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties