Extra chocolate chip cookies
Foto Cathy Van de Moortele |
Voor de echte chocoladeliefhebber! Deze koekjes bevatten heel veel chocolate chips. Vreugde dus voor wie zijn dagelijkse portie chocolade nog niet gehad heeft: go for it!
Wat hebben we nodig:
- 100 gr witte kristalsuiker
- 100 gr donkerbruine suiker
- snuif zout
- 1 eetlepel vanille extract
- 150 gr boter, gesmolten
- 1 ei + 1 eierdooier, ijskoud
- 300 gr patisseriebloem
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 375 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet twee bakplaten met bakpapier klaar.
- Meng de twee soorten suiker in een kom.
- Voeg het zout en de vanille toe.
- Giet de gesmolten boter erbij en meng goed.
- Voeg het ei en de dooier toe en meng.
- Meng de bloem en het natriumbicarbonaat onder het beslag en meng met een lepel tot er geen bloem meer te zien is.
- Meng de chocolate chips onder het beslag.
- Verdeel het deeg in 44 porties.
- Bak de koekjes 17 min of tot de randjes beginnen te kleuren.
- Haal de bakplaat uit de oven. Duw de koekjes een beetje platter met de bodem van een glas.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bak de rest van de koekjes.
TIP:
Deze koekjes blijven zacht van binnen. Wil je dat ze harder zijn? Laat ze dan wat langer bakken.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties