Extra chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele

Voor de echte chocoladeliefhebber! Deze koekjes bevatten heel veel chocolate chips. Vreugde dus voor wie zijn dagelijkse portie chocolade nog niet gehad heeft: go for it!

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr witte kristalsuiker
  • 100 gr donkerbruine suiker
  • snuif zout
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gr boter, gesmolten
  • 1 ei + 1 eierdooier, ijskoud
  • 300 gr patisseriebloem
  • 3 gr natriumbicarbonaat
  • 375 gr chocolate chips

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet twee bakplaten met bakpapier klaar.
  • Meng de twee soorten suiker in een kom.
  • Voeg het zout en de vanille toe.
  • Giet de gesmolten boter erbij en meng goed.
  • Voeg het ei en de dooier toe en meng.
  • Meng de bloem en het natriumbicarbonaat onder het beslag en meng met een lepel tot er geen bloem meer te zien is.
  • Meng de chocolate chips onder het beslag.
  • Verdeel het deeg in 44 porties.
  • Bak de koekjes 17 min of tot de randjes beginnen te kleuren.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Duw de koekjes een beetje platter met de bodem van een glas.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bak de rest van de koekjes.

TIP:

Deze koekjes blijven zacht van binnen. Wil je dat ze harder zijn? Laat ze dan wat langer bakken.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties