Cake met pruimen en thee
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat een verrassende combi. Ik had enkele doosjes thee van Tasting Tea in huis en gebruikte die thee in het beslag voor deze cake met pruimen. Wat een fijne toevoeging. Ik deed er ook amandelpoeder en de nootjes zelf bij, voor extra smaak en crunch. Aanrader!
Wat hebben we nodig:
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 50 gr rietsuiker
- 50 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 70 gr patisseriebloem
- 50 gr amandelpoeder
- 3 gr bakpoeder
- 3 gr Tasting Tea Milky Oolong, fijngestampt in de vijzel
- 40 gr witte amandelen, in plakken gesneden
- 2 pruimen, ontpit en in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar en zet er een ingevette bakring op van 15cm diameter.
- Doe het ei in een kom en klop het los met een garde.
- Voeg de suiker toe en klop verder tot de suiker is opgelost.
- Zeef de bloem met het amandelpoeder en het bakpoeder boven het beslag.
- Strooi de thee over deze droge ingrediënten en spatel alles onder elkaar.
- Voeg de helft van de amandelen toe aan het beslag en spatel ze er onder.
- Schep het beslag in de ring en maak alles effen met een klein spateltje.
- Leg de plakjes pruim op het beslag en duw ze er een klein beetje in.
- Strooi de rest van de amandelen over de pruimen.
- Bak de cake 25 min.
- Laat de cake 5 min afkoelen en verwijder dan de ring.
- Laat de cake 15 min verder afkoelen.
- Wikkel de cake in plastic folie en laat hem nu helemaal afkoelen.
- Verwijder de folie.
- Bestuif de cake met bloemsuiker.
TIP:
De cake serveer je uiteraard met een kop Milly Oolong van Tasting Tea.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties