Airfryer zoete aardappel

Foto Cathy Van de Moortele

Zoete aardappelen bevatten veel vezels en zijn een leuk alternatief voor de gewone aardappel. Ik pof ze graag in de oven, zodat ze van buiten krokant zijn en van binnen luchtig en zacht. Als ik maar 1 of 2 zoete aardappelen wil poffen, dan is de airfryer heel welkom. Je hoeft hem zelfs niet voor te verwarmen. Prik gaatjes in de zoete aardappelen met een vork, zodat de stoom weg kan. Meer is het niet.

Wat hebben we nodig:

  • 2 zoete aardappelen, gewassen
  • olijfolie
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 eetlepel zure room
  • een handvol verse koriander
  • sap van 1/2 citroen
  • zout
  • witte peper
  • 10 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
  • Aleppo peper

Hoe gaan we te werk:

  • Met een vork prik je gaatjes rondom rond de zoete aardappelen.
  • Wrijf ze in met wat olijfolie en leg ze in het mandje van de airfryer.
  • Pof de aardappelen 35 - 45 min (naargelang de dikte) op 185°C.
  • Ondertussen halveer je de avocado (gooi de pit weg) en schep je het vruchtvlees in een hoge beker.
  • Voeg de zure room, koriander en het citroensap toe.
  • Kruid met zout en witte peper.
  • Mix de avocado glad met een staafmixer. 
  • Verdeel de guacamole over een mooi bord.
  • Leg de zoete aardappelen op de guacamole en snij ze open.
  • Werf af met de plakjes kerstomaat en Aleppo peper.

TIP:

Zorg dat de zoete aardappelen egaal van vorm zijn en zoek exemplaren met een gave, gladde schil. 

Reacties