Kippendijen in de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn Stoves fornuis, Richmond Deluxe, heeft maar liefst 4 ovens! Eén van mijn favoriete ovens, is het kleine grilloventje linksbovenaan. Ik gebruik het elke dag, om bv brood te roosteren, stokbroodjes te bakken, brood uit te drogen voor paneermeel terwijl de onderste oven aanligt om een gerecht te bereiden (de restwarmte is voldoende om het brood te drogen), om iets te gratineren, een ovenschoteltje te bereiden, eten in op te warmen, .. Het is misschien klein maar het is toch groot genoeg om bv deze twee ovenschalen er in te zetten. Wat dacht je van deze sappige kippendijen met geroosterde trostomaatjes? Dat dacht ik al!

Wat hebben we nodig:

  • 5 ontboute kippendijen
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • lookpoeder
  • uienpoeder
  • gerookt paprikapoeder (zoet of pikant, wat je zelf kiest)
  • kippenkruiden
  • trostomaatjes, gespoeld maar aan de tros gelaten
  • olijfolie
  • lopende honing
  • platte peterselie, gesnipperd
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm het oventje op 200°C.
  • Zet twee schaaltjes klaar.
  • Dep de kippendijen droog met keukenpapier.
  • Leg het vlees in de ovenschaal en besprenkel het met olijfolie. Hussel door elkaar.
  • Maak een mengeling van kruiden in een kommetje: peper, zout, lookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en kippenkruiden. 
  • Bestrooi de kip met de kruiden en meng alles goed onder elkaar, zodat ze kip aan alle zijden gekruid is.
  • In het tweede schaaltje leg je de trosjes tomaat.
  • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Schuif de schalen voor 30 min in de oven.
  • Druppel honing naar believen over de kip.
  • Leg de grill aan en schuif de schalen onder de grill.
  • Strooi wat peterselie en Aleppo peper over de kip en dien ze op met de tomaatje. De saus serveer je er bij.

TIP:

Heerlijk met romige aardappelpuree of rijst.

Foto Cathy Van de Moortele





Reacties