Just Like Chicken broodje

Foto Cathy Van de Moortele

Na het succes van mijn Zapiekanka met champignons en kaas, maak ik vandaag een variant hier op. Dit broodje wordt even lekker en zal net zo snel weg happen. Laat je niet misleiden door het optisch bedrog: dit broodje is minder groot dan je denkt. Je gebruikt ook maar een halve brioche baguette maar het genot is er niet minder om. 

Wat hebben we nodig:

  • 1/2 brioche baguette
  • 30 gr witte kool, zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel Black Pepper saus van Devos Lemmens
  • 2 plakjes tomaat
  • zout
  • peper van de molen
  • olijfolie
  • 1/2 verpakking Just Like Chicken filetstukjes
  • 50 gr kaas, vers geraspt
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Toast de baguette onder de grill.
  • Meng de witte kool met mayonaise en Black Pepper saus.
  • Beleg de brioche met deze witte kool en leg er enkele plakjes tomaat op.
  • Kruid de tomaat met zout en peper.
  • Laat wat olijfolie goed warm worden in een antikleefpan.
  • Bak de filetstukjes knapperig en bruin.
  • Schik de filetstukjes op de tomaat en bedek met geraspte kaas.
  • Laat de kaas smelten onder de grill.
  • Werk af met nog meer Black Pepper saus en Aleppo peper.

TIP:

Hoewel ik niet snel nee zeg tegen een goed stukske vis of vlees, kan ik gerust ook lekkere maaltijden eten zonder vlees of met vleesvervangers (of vleesopvolgers, zoals dat zo mooi wordt gezegd in het Greenway Foods boek No Meat No Nonsense). Deze filetstukjes doen het prima op een belegd broodje of in een pitabroodje of waarom ook niet met currysaus en ananas?

Reacties