Hotdogs

Foto Cathy Van de Moortele

Af en toe eens streetfood, daar zijn wij niet vies van. Maar wat als je niet in Gent of Antwerpen woont en je hebt toch zin in een niet zo gezonde hap? Dan heb je twee keuzes: of je pakt de auto en rijdt naar 't stad OF je maakt het gewoon thuis. Hotdogs dus vanavond!! (altijd handig als je dat een beetje op voorhand weet, zodat je nog snel stokbrood en worsten in huis kan halen)

Wat hebben we nodig:

  • 1 grote baguette van bij de bakker
  • olijfolie
  • klontje boerenboter
  • 3 uien, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
  • zout
  • peper van de molen
  • 2 grote frankfurters of andere worsten
  • plakken augurk
  • mosterd in een knijpfles
  • ketchup
  • Bicky ajuintjes

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de uiteinden van de baguette en snij ze daarna middendoor, zodat je twee even grote stukken baguette hebt (je wilt echt geen discussie aan tafel).
  • Maak twee lange insneden in de bovenkant van elke baguette en verwijder het broodkruim. Je hebt nu meer dan voldoende ruimte om je brood te vullen.
  • Is je stokbrood niet meer supervers? Besprenkel het met wat water en zet het dan even kort onder de grill.
  • In een pan laat je wat olie en boter goed warm worden.
  • Doe de repen ui in de pan en laat ze zacht worden.
  • Kruid met zout en peper en roer af en toe om, tot de uien mooi zacht en gecaramelliseerd zijn.
  • Warm de worsten op in de pan of in een pot met water.
  • Verdeel de gebakken uien over het brood en leg er een worst op.
  • Schuif plakken augurk tussen het brood en de worst.
  • Knijp mosterd en ketchup over de worst en bestrooi rijkelijk met Bicky ajuintjes.

TIP:

Zorg dat je servietjes in huis hebt!


Reacties