Kikkerbilletjes in lookboter

Foto Cathy Van de Moortele

Altijd aanwezig in mijn vriezer, ook al eten we ze misschien maar één keer per jaar: kikkerbillen. Heel eenvoudig, weinig ingrediënten maar toch zo lekker... Let's do it.

Wat hebben we nodig:

  • 450 gr kikkerbillen (ik had 17 stuks), ontdooid en drooggedept
  • 1 lepel bloem
  • 125 gr boerenboter
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Leg de kikkerbillen in een kom en bestuif ze met bloem.
  • Schud de kom zodat elke kikkerbil een laagje bloem krijgt.
  • Leg de bebloemde kikkerbillen nu in een zeef boven de kom en schud goed, zodat alle overtollige bloem weg is (minder risico op aanbakken).
  • Laat de boter schuimig worden in een brede pan.
  • Van zodra de belletjes verdwijnen, mag je de kikkerbillen in de boter leggen.
  • Draai ze na 30 sec één voor één om en laat ze dan mooi kleuren.
  • Kruid met peper en zout.
  • Draai de kikkerbillen één voor één om, kruid ook deze kant met peper en zout en laat ze kleuren.
  • Voeg de knoflook toe en gaar die even mee.
  • Werk af met peterselie.

TIP:

Vergeet niet om een homp krokant brood bij de kikkerbillen te serveren, zodat er niets van die heerlijke saus verloren gaat.
Voeg de knoflook niet meteen toe, zodat hij niet verbrandt.

Reacties