Gebakken palmharten

Foto Cathy Van de Moortele

Ben jij ook zo'n liefhebber van coquilles? Heerlijk zijn ze! Maar ook duur, als je begrijpt wat ik bedoel... Wat als je nou een gerechtje kon maken, dat wel een beetje lijkt op coquilles, maar niet zo duur is? Deal? Of je eet ze gewoon omdat je ze bijzonder lekker vindt, net zoals ik dat doe!
Haal ze maar in huis, die palmharten. Je vindt ze in blik en duur zijn ze niet. Droog ze goed met keukenpapier, zodat je ze mooi bruin kan bakken.

Wat hebben we nodig:

  • 1 blik palmharten, uitgelekt en drooggedept
  • boerenboter
  • kruiden naar keuze (ik heb deze keer gekozen voor chili lime peper)
  • platte peterselie, gesnipperd
  • 25 ml witte wijn

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de palmharten in 4 gelijke delen. Wees voorzichtig dat het binnenste deel niet los komt.
  • Laat een flinke klont boter smelten in een warme pan.
  • Eens de boter begint te kleuren, zet je de stukjes palmhart rechtop in de pan.
  • Laat de onderkant mooi kleuren en draai ze dan om met een keukentang.
  • Kruid met jouw favoriete kruiden.
  • Haal de gebakken palmharten voorzichtig uit de pan en hou ze warm.
  • Smelt wat extra boter in dezelfde pan, laat die ook kleuren en blus dan met witte wijn.
  • Laat de wijn praktisch uitkoken.
  • Schep deze saus over de palmharten en werk af met extra peterselie.

TIP:

Vegetariërs te gast? Die zullen heel blij zijn met dit gerechtje. Maak het vegan door vegan boter te gebruiken.

Reacties