Bucatini all' arrabiata
Foto Cathy Van de Moortele |
Af en toe eens een pasta met pit, moet kunnen toch? Heel eenvoudig, met weinig ingrediënten, zoals we van de Italianen gewend zijn. Een gerecht hoeft niet altijd vlees of vis te bevatten om lekker te zijn.
Serveer een kruidensalade bij deze pasta en ga ervoor zitten. Geniet van jouw avondje alleen, met je bucatini all' arrabiata en een glaasje rode wijn...
Wat hebben we nodig:
- 150 gr bucatini
- olijfolie
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
- een stukje chilipeper, fijngesnipperd
- 2 San Marzano tomaten, gewassen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Zet een pot met ruim, gezouten water op het vuur en warm die alvast op.
- Zet een hapjespan op het vuur en verwarm die.
- Voeg een scheutje olijfolie toe en laat er de peterselie, knoflook en chili in fruiten. Laat dit niet kleuren.
- Wrijf de tomaten door een grove rasp. Op die manier hou je het velletje over en heb je al het lekkers mooi fijn gemaakt.
- Voeg de tomaten toe aan de pan, bak ze even mee en kruid ze met zout.
- Ondertussen gaar je de pasta al dente.
- Voeg de al dente pasta toe aan de pan, met een lepel pastakookvocht.
- Laat de pasta de saus opnemen. Warm nog even goed door.
- Werk af met extra chili en peterselie.
TIP:
Je kan uiteraard ook tomaten in blik gebruiken, zeker nu het tomatenseizoen voorbij is. Maak gerust een grotere portie en vries een deel in voor een ander home alone moment.
Pasta arrabiata wordt vaak geserveerd met een korte, geribbelde pasta zoals penne rigate.
Arrabiata is een pittige, rode tomatensaus, zonder vlees.
Bucatini is een lange spaghetti uit Rome, die hol is van binnen. Een beetje zoals lange macaroni eigenlijk. Spaghetti is niet hol. Als je bucatini vindt die gemaakt is met een bronzen mal, dan zal de saus beter blijven kleven aan de pasta dan als je pasta zou kiezen die glad is.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties