Soep van koraallinzen met Apetina kaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Heerlijk is dat, wanneer de soupmaker weer uit de kast mag en op het werkblad mag blijven staan. Wat je ziet, gebruik je ook vaker. Ik weet nu al welke volgers deze soep gaan uitproberen en goedkeuren.
Ik heb gekozen voor koraallinzen omdat ze heel mooi een worden met de soep, maar je zou ook gele linzen kunnen gebruiken.
In mijn soupmaker gebruik ik altijd hete bouillon en kleine stukjes verse groenten omdat de soep dan na de gaartijd helemaal perfect is zoals ik ze wil. Je kan deze soep eten zoals ze is, maar je kan ook kiezen voor de Smooth setting waardoor ze helemaal... smooth is dus! Fluweelachtig, mooi dik en romig, zonder dat je room moet gebruiken.
Afgewerkt met Apetina kruimels en geserveerd met een vers gebakken panini broodje. Halleluja!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 100 gr wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper van de molen
- zout
- 150 gr rode linzen, gewassen
- 750 ml (verse) (kippen)bouillon, heet
- 50 gr Apetina naturel
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Doe een scheutje olijfolie in de soupmaker en laat die 30 sec opwarmen met de sauteerfunctie (deksel op de kan).
- Voeg de sjalot en wortel toe, schep om en zet het deksel weer op de kan. Kies opnieuw voor de sauteerfunctie en laat 2 min sauteren.
- Roer de tomatenpuree onder de groenten, kruid met peper en zout.
- Doe de gewassen linzen in de soupmaker en overgiet ze met de hete bouillon.
- Zet het deksel weer op de kan, kies voor SMOOTH en 3 pers.
- Na de gaartijd, verwijder je het deksel.
- Schep de soep in 3 kommen en verkruimel over elke kom wat Apetina kaas. Werk af met Aleppo peper.
TIP:
Hoe was je linzen (of rijst): Doe de linzen in een kom. Laat er koud water op lopen. Ga met je handen door de linzen en giet het water af. Herhaal dit 3x. Linzen (of rijst) spoelen in een vergiet doet helemaal niets.
Als je geen soupmaker hebt, dan kan je de soep uiteraard ook gewoon op het fornuis maken en daarna mixen in de blender of met de staafmixer.
Reacties