Butterscotch pudding

 

Foto Cathy Van de Moortele

's Avonds heeft mijn man graag een dessertje, als afsluiter van zijn werkdag. Dat is meestal een bakje yoghurt met wat fruit of een stukje chocolade of een kommetje pudding. Ik ben er nu al zeker van, dat hij heel blij zal zijn met deze butterscotch pudding. Ik heb maar 2 porties gemaakt, gewoon omdat we graag elke dag iets anders hebben, maar het staat je vrij natuurlijk om er meer van te maken.

Wat hebben we nodig:

  • 2 eierdooiers
  • 85 gr donkerbruine suiker
  • 10 gr maïzena
  • snuifje zout
  • 240 ml volle melk
  • enkele druppels koffie extract (optioneel)
  • 20 gr boter, koud, in kleine blokjes gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de eierdooiers met de suiker, maïzena, zout en de helft van de melk in een steelpannetje.
  • Zet het pannetje op het vuur en klop alles samen tot een homogene massa.
  • Verwarm het geheel op een medium vuur en blijf steeds kloppen met een garde.
  • Voeg de rest van de melk geleidelijk aan toe terwijl je blijft kloppen.
  • Zorg er voor dat het mengsel niet kookt, maar wel mooi indikt.
  • Neem de pan van het vuur eens de pudding mooi ingedikt is, voeg het koffie extract toe en klop er de klontjes boter één voor één door.
  • Schenk de pudding nu in mooie potjes.
  • Dek af met plastic folie en laat de pudding minstens 2u opstijven in de koelkast.

TIP:

Je kan ook lichtbruine suiker gebruiken.
Serveer de butterscotch pudding met een toef vers geklopte slagroom.
Je kan deze pudding ook warm eten, dan is hij minstens zo lekker (en je hoeft geen geduld te hebben).

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties