Bombay aardappelsoep in de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele

Voor deze soep gebruik ik heel graag de sauteerfunctie op mijn Morphy Richards Total Control soupmaker. Je kan de uitjes aanfruiten, de kruiden en tomatenpuree laten meebakken en de aardappeltjes geurig laten worden met de kruidenpasta. Dat geeft extra smaak aan je soep uiteraard. Heb je nog geen soupmaker in huis maar wil je er wel een aanschaffen? Kijk dan voor jezelf wat jouw prioriteiten zijn en of je wel of niet graag gebruik wilt maken van een sauteurfunctie. Ze zijn prijziger dan de soupmakers zonder functie, maar voor mezelf is het een must en ik maak er dan ook heel graag gebruik van.
Alhoewel ik voor mijn meeste soepen de Smooth setting kies (de soepen zijn dan ook fluweelzacht en romig zonder er room aan toe te voegen), kiezen we voor deze soep de Chunky functie: de soep wordt niet gemixt. Wat betekent dat ze wel heel lekker zal zijn, maar dat je er ook nog stukjes aardappel en ui in terug zal vinden. Bij de Medium setting wordt de soep half gemixt. Hou bij deze setting de groentjes iets groter dan bij de Chunky setting.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel zacht kerriepoeder
  • 1 koffielepel garam masala
  • 1 flinke eetlepel tomatenpuree
  • enkele chilivlokjes naar smaak
  • 3 aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden (250 gr)
  • 1 blik gepelde tomaten van een goed merk
  • 1 l (verse) groentebouillon, heet
  • zout naar smaak
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe een eetlepel olie in de soupmaker en kies voor de sauteerfunctie. Laat de olie 1 min opwarmen.
  • Voeg de uien toe en roer om. Sauteer opnieuw 1 min.
  • Roer de kruiden en de tomatenpuree door de uien en sauteur opnieuw 1 min.
  • Voeg de chilivlokjes en de aardappelblokjes toe, roer om en sauteer opnieuw 1 min.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en overgiet met hete bouillon tot aan de hoogste vullijn (bij mij is dat 1600 ml en dat komt overeen met 4 kommen soep).
  • Kies voor de Chunky setting en laat de soupmaker zijn werk doen.
  • Kruid de soep na het garen bij met zout en peper.
TIP:

Ik heb deze soupmaker nu toch al een aantal jaren en ben er superblij mee. De anti-aanbaklaag is nog steeds in zeer goede staat. De inox kan kan je uit de houder halen om om te spoelen (niet onderdompelen!). De sauteerfunctie is voor mij prioriteit. Hij mixt ook zeer glad. 
Wil je graag bevroren groenten gebruiken, bv soepgroentenmix uit de vriezer, laat die dan eerst ontdooien om het beste resultaat te garanderen.
Gebruik altijd hete bouillon voor het beste resultaat. Je soep zal minder glad gemixt worden als je vertrekt van koude bouillon.

Reacties