Crème van artisjok
Foto Cathy Van de Moortele |
Meegebracht uit Gent: een klein bokaaltje opgelegde artisjokjes. Ik had toen geen idee wat ik er mee wou gaan doen, maar daar is nu verandering in gekomen: crème van artisjok. Hoe lekker is dit! Niet alleen als spread op toast, maar ook bij het aperitief met broodstokjes erbij. Lijkt me ook wel fijn om in de zomer kerstomaatjes hier mee op te vullen of er in de herfst een vulling van te maken voor ravioli.
Wat hebben we nodig:
- 1 klein bokaaltje artisjokjes (uitgelekt 110 gr)
- 10 gr amandelpoeder
- 10 gr grana padano, geraspt
- 4 blaadjes basilicum, gewassen
- fleur de sel
- enkele chilivlokjes
- 20 ml olijfolie
- sap van 1/8 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Laat de artisjokjes uitlekken.
- Doe alle ingrediënten samen in een keukenrobot en cutter fijn.
- Serveer deze dip op kamertemperatuur en bewaar restjes goed afgedekt in de koelkast.
TIP:
Hoezo restjes?
Reacties