Omelet met oventomaatjes en geroosterde ui
Foto Cathy Van de Moortele |
Na een bezoek aan mijn oom en tante, komen we altijd naar huis met lekkers uit de moestuin. Deze keer met een mandje vol kerstomaatjes van eigen kweek.
Heel veel eitjes hier ook momenteel, dus tijd om een omelet te maken en die te beleggen met warme tomaatjes en geroosterde uien. Heerlijk is dat!
Wat hebben we nodig:
- 4 mini uien
- 100 gr kerstomaatjes, gewassen
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- jonge thijm, gerist
- 3 eieren
- klontje boter
- 30 gr Apetina kaas, verkruimeld
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de uiteinden van de uien en halveer ze. Laat de pel er aan.
- Zet de uien in een schaaltje, met de breedste kant naar boven.
- Druppel olijfolie over de uien en kruid ze met peper, zout en thijm.
- Laat de uien 40 min garen.
- In een ander schaaltje doe je de kerstomaatjes. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper, zout en thijm.
- Schuif de tomaatjes de laatste 20 min bij de uien in de oven.
- Draai de uien na het garen om en haal het velletje weg.
- Kluts de eieren door elkaar. Doe dat niet te lang en met niet teveel kracht, het eiwit hoeft niet volledig gemengd te zijn met de dooiers. Kruid met peper en zout.
- Laat wat olijfolie en boter warm worden in een pan.
- Giet de eieren in de pan en laat ze op medium warmte stollen.
- Beleg met de warme uien en tomaatjes.
- Strooi de kaaskruimels over de tomaatjes en dien op.
TIP:
Serveer brood bij deze maaltijd.
De oven was nog warm van brood te bakken. Van die warmte maak ik graag gebruik om nog iets anders klaar te maken.
Maak gerust extra uien en kerstomaatjes klaar, ook koud zijn ze lekker of je mengt ze met pasta.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties