Krieltjes met sperzieboontjes, moussarella en gerookte zalm

Foto Cathy Van de Moortele

Ik moest heimelijk een beetje lachen bij de naam "moussarella", toen ik deze buffelmozzarella gevuld met ricotta zag staan bij Jumbo. Je moet er maar op komen toch. Maar ik wist meteen dat ik hem wou proeven en in combi met nieuwe krieltjes, gerookte zalm en sperzieboontjes (want ja, het is weer sperzieboontjestijd) was dat een goeie beslissing!

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr krieltjes, gewassen
  • Maldon zoutvlokjes
  • 100 gr sperziebonen, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • verse dille, gesnipperd
  • verse platte peterselie, gesnipperd
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 5 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • gerookte zalm, in stukjes verdeeld
  • 1 moussarella

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de krieltjes gaar. Laat ze even uitdampen en snij ze dan in 3. Bestrooi de krieltjes met de zoutvlokjes in een kom.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. 
  • Voeg de boontjes toe aan het kokende water en gaar ze in enkele minuten. De boontjes moeten nog wat beet hebben.
  • Spoel de boontjes onder koud, stromend water om het garingsproces te stoppen.
  • Voeg de boontjes toe en de krieltjes en strooi er de verse kruiden en tomaatjes over.
  • Meng de olijfolie met de wijnazijn en giet deze dressing over de salade.
  • Schep de salade op een mooi, groot bord.
  • Werk af met de stukjes gerookte zalm en de bol moussarella.
  • Besprenkel met wat extra olijfolie en serveer meteen.

TIP:

Je kan de moussarella ook vervangen door mozzarella of burrata.




Reacties