Anelli met pittige tomatenboter

Foto Cathy Van de Moortele

Superleuk zijn ze, die Siciliaanse anelli! Kleine cirkeltjes, die traditioneel thuishoren in een ovengerecht. Ik vind ze top in mijn SpaghettiOs en ook in dit recept met een pittige tomatenboter. De anelli bestelde ik online, omdat ik ze niet vond in de supermarkt, maar deze week was ik boodschappen aan het doen bij AD Delhaize aan Dok Noord in Gent. Helemaal opgewonden nam ik enkele pakken mee om mijn voorraad aan te vullen en van zodra ik thuis was, moest ik gewoon dit recept maken. Yummy!

Wat hebben we nodig:

  • 125 gr anelli van Pasta Garofalo
  • zout
  • 250 gr San Marzano tomaten, gewassen
  • 20 gr + 10 gr boerenboter
  • chilivlokjes naar smaak
  • peper van de molen 
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
  • Voeg de anelli toe en kook ze beetgaar.
  • Rasp de tomaten door een grove rasp. Gooi de schillen weg.
  • In een pan laat je 20 gr boter warm worden.
  • Kruid met chilivlokjes.
  • Voeg de geraspte tomaat toe en warm goed door.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep de al dente pasta samen met 1 pollepel van het pastakookvocht bij de tomatenboter.
  • Laat de pasta de rest van het pastakookvocht opnemen.
  • De saus zal mooi indikken.
  • Werk af met het klontje extra boerenboter en vers geraspte Parmezaanse kaas.

TIP:

Ik maak graag een grote hoeveelheid van dit soort gerechten klaar. Dan vries ik die in eenpersoonsporties in, voor die dagen waarop ik geen zin (ja hoor, dat gebeurt echt) of tijd heb om te koken.

Reacties