Granola met chocolate chunks

Foto Cathy Van de Moortele

Je hebt helemaal controle over de ingrediƫnten, wanneer je zelf je granola samenstelt. Afhankelijk van wat ik in huis heb, wordt de granola net weer een beetje anders. Deze granola is zo lekker, je moet hem gewoon geproefd hebben. Mijn voorkeur gaat uit naar havervlokken ipv havermout, maar als jij liever havermout gebruikt: jouw granola!

Wat hebben we nodig:

  • 40 gr pecan noten, gebroken
  • 20 gr walnoten, gebroken
  • 50 gr amandelstiften
  • 200 gr havervlokken
  • 30 gr zonnebloempitten, gepeld
  • 30 gr chiazaad
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper van de molen
  • merg van 1/2 vanillestok
  • 30 ml plantaardige olie
  • 50 ml esdoornsiroop
  • 50 gr chocolate chunks puur van Callebaut

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 150°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • In een kom meng je de noten met de havervlokken, zonnebloempitten, chiazaad.
  • Kruid met kurkuma, een draai van de pepermolen en het vanillemerg. Meng goed.
  • Voeg de olie en esdoornsiroop toe en meng nogmaals.
  • Verdeel alles over het bakblik en bak de granola 45 min.
  • Laat de granola volledig afkoelen en meng er dan de chocolate chunks onder.
  • Bewaar de granola in een grote bokaal.

TIP:

De chocolate chunks gebruik ik ook in koekjesdeeg.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties