Broodje gegrilde tomaat

Foto Cathy Van de Moortele

De tomaten zijn heerlijk deze zomer, dankzij het prachtige weer. Ga op zoek naar de grote coeur de boeuf tomaten, die zijn ideaal voor dit broodje. De rucola zorgt voor wat pit en ook de mayonaise is een voltreffer. Nu nog een lekker brood kopen dat je zelf in dikke plakken snijdt. Smakelijk!

Wat hebben we nodig:

  • 1 coeur de boeuf tomaat, in dikke plakken gesneden
  • fleur de sel
  • 2 dikke sneden brood
  • olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • enkele druppels citroensap
  • 1/2 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • Parmezaanse kaas
  • balsamicostroop
  • peper van de molen
  • een handvol rucola, gewassen en de harde steeltjes verwijderd onderaan

Hoe gaan we te werk:

  • Leg enkele vellen keukenpapier op elkaar.
  • Strooi wat fleur de sel over de plakken tomaat en leg die op het keukenpapier met de gezouten kant naar beneden.
  • Laat de tomaten zo 10 min liggen, zodat overtollig vocht weg kan.
  • Verwarm een grillpan op het vuur tot ze goed warm is.
  • Besprenkel de grillpan met olijfolie.
  • Rooster het brood aan beide zijden.
  • Grill daarna de tomaat aan één zijde in de hete pan.
  • Leg 1 snede brood op je bord en besmeer het met een mengeling van mayonaise, citroensap en knoflook.
  • Leg de plakken tomaat dakpansgewijs op het brood.
  • Kruid de tomaat met peper en fleur de sel.
  • Rasp naar believen Parmezaanse kaas over de plakken tomaat.
  • Trek enkele streepjes balsamicostroop over de tomaten.
  • Verdeel er de rucola over en dek af met een tweede snee brood.
  • Snij in twee en erveer meteen.

TIP:

Brood met tomaat is zo lekker, dat kunnen de Spanjaarden je zeker vertellen. 
Snij de plakken tomaat even dik als het brood.

Reacties