Italiaanse Pastina soep

Foto Cathy Van de Moortele

Een zeer eenvoudige maar smaakvolle soep. Dit zou ik heel graag drinken op een regenachtige herfstavond. Ga op zoek naar de kleinste pastavorm die je kan vinden. Kook de pasta enkel in de bouillon zelf, als je de soep die dag gaat eten. Is de soep voor de komende dagen, kook de pasta dan apart en voeg die pas toe op het moment zelf, om te vermijden dat de pasta overgaar wordt.

Wat hebben we nodig:

  • 1.5 l verse groentebouillon
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 120 gr wortel, geschraapt en in kleine stukken gesneden
  • 120 gr selder, schoongemaakt en in kleine stukken gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • 100 gr kleine pasta (bv sterretjes - stelline)
  • platte peterselie, gesnipperd
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet de bouillon op het vuur en warm hem goed op.
  • Voeg de ui, wortel, selder en knoflook toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep de gare groenten over in de blender, samen met een pollepel van de bouillon.
  • Blender alles heel glad.
  • Giet de gemixte massa terug in de pot met de bouillon.
  • Voeg de pasta toe en warm goed door, tot de pasta gaar is.
  • Strooi vers gesnipperde peterselie over de soep.
  • Schep de soep in kommen en rasp er naar believen Parmezaanse kaas over.

TIP:

Je kan deze soep ook maken met Griekse pasta, die elipsvormige korrels.
Heb je een soupmaker in huis? Doe de gesneden groenten in de soupmaker, giet er de hete bouillon over en kies voor de smooth setting en 4 personen. De soep zal mooi glad gemixt worden aan het einde van het programma. Kook de pasta apart en voeg hem samen met de peterselie toe aan de soep.

Reacties