Hartjeswafels

Foto Cathy Van de Moortele

Tijdens onze vakanties in Florida, aten we meer wafels dan we hier ooit in België gegeten hebben. Wafels zijn in Amerika een standaard item op de ontbijttafel, vooral bij mensen die wel vaker uit eten gaan (helemaal normaal in Amerika om ook het ontbijt buitenshuis te nemen). Bij ons worden wafels voornamelijk gegeten als traktatie, iets wat we een paar keer per jaar doen. Vannacht droomde ik over hartjeswafels en deze voormiddag kon ik op het werk aan niets anders denken.... Dus: wafels!

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 30 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • bakspray

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Gebruik hiervoor een garde.
  • In een tweede kom klop je de melk en het ei door elkaar. Het is voldoende als het net gemengd is, zeker niet mixen.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng kort met de garde.
  • Giet de gesmolten boter erbij en meng kort.
  • Breng alles over in een maatbeker met tuitje, zodat je kan gieten. Het beslag is dikker dan pannenkoekenbeslag.
  • Vet je wafelijzer in met bakspray en verwarm het voor. Mijn FriFri wafelijzer zet ik op 7 voor deze wafeltjes.
  • Het beslag is voldoende voor 4 volledige hartjeswafels
  • Eens het wafelijzer warm genoeg is (lichtje van de thermostaat is uit), giet je de eerste portie beslag in het ijzer. Ik spreid het een beetje open met de achterkant van de lepel. Zorg dat je snel bent, zodat het wafelijzer niet teveel afkoelt.
  • Bak de wafel tot er geen stoom meer uit het toestel komt.
  • Laat de wafels afkoelen op een rooster.

TIP:

Laat het wafelijzer altijd weer op de juiste temperatuur komen voor je de volgende portie bakt.
Dit is een heel basic recept waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt.
Wafels over? Warm ze op in de toaster.

Reacties