Sticky taartje

Foto Cathy Van de Moortele

Dit sticky taartje is een bommetje maar hallo, hoe lekker is dit? Je hoeft niet speciaal iets extra in huis te halen. Kijk wat je hebt, pas aan, kies zelf je toevoegingen. Dit is mijn versie met wat er in de voorraadkast te vinden was.

Wat hebben we nodig:

  • 50 gr boerenboter, gesmolten
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • 50 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • snuifje bakpoeder
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1/2 blik gecondenseerde gesuikerde melk
  • 25 gr chocolade chunks
  • 75 gr noten/gedroogd fruit (ik heb 25 gr pecans, 25 gr walnoten en 25 gr sappige Amarenen kersen gebruikt)
  • 30 gr pure chocolade callets (om te smelten)
  • 5 gr boerenboter

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een kleine springvorm van 20cm diameter. Vet hem in met bakspray en leg een bakpapiertje op de bodem. Vet ook het bakpapiertje lichtjes in met bakspray.
  • Meng de gesmolten boter met de suiker.
  • Meng de bloem met het zout en het bakpoeder en schep dit samen met de kokos door het boter/suikermengsel.
  • Schep deze basis in de springvorm en druk alles mooi egaal aan met de achterkant van een lepel.
  • Bak de bodem 10 min.
  • Giet de gesuikerde melk over de bodem en strooi er de noten/gedroogd fruit mengeling over.
  • Zet het taartje nu nog 20 min in de oven.
  • Laat het taartje even afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Met een scherp mesje maak je de randen los en verwijder je voorzichtig de rand van de springvorm.
  • Haal het taartje los van de bodem en zet het op een rooster.
  • Smelt de chocolade callets met de boter.
  • Versier het sticky taartje met de gesmolten chocolade en laat het even opstijven in de koelkast.

TIP:

Chocolate chunks zijn kleine blokjes chocolade die niet wegsmelten in de oven. Je kan ook chocolade druppels hiervoor gebruiken.
Chocolade callets zijn juist gemaakt om te smelten. Deze wil je dus gebruiken voor de afwerking. Je kan hier ook de witte callets voor gebruiken. Of de Ruby en dan afwerken met wat frambozen.
Het lijkt me heerlijk om dit sticky taartje te maken met geconfijte sinaassnippers en hazelnoot en chocolade.

Reacties