Melkcake

Foto Cathy Van de Moortele

Ik voel me niet zo best vandaag. Corona heeft toegeslaan, voor het eerst. Niet veel fut, verstopte neus, gezwollen keel, hoesten, niezen, vermoeid, ... het hoort er allemaal bij. Mijn eetlust is ook niet helemaal ok, maar dat wil niet zeggen dat ik niet af en toe uit mijn zetel kom om iets lekkers klaar te maken. Deze melkcake is snel klaar en de afwas? Die is voor later.

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr ei (3 medium eieren)
  • snuifje zout
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 60 gr boter
  • 230 ml halfvolle melk
  • 300 gr patisseriebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • bloemsuiker voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem een springvorm van 24cm diameter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijkanten lichtjes in met bakspray.
  • Klop de eieren los met een snuifje zout in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper.
  • Voeg de suiker toe en klop verder tot de suiker niet meer te zien is.
  • Voeg de vanille toe en meng nogmaals.
  • Doe de boter met de melk in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de boter net gesmolten is.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder.
  • Voeg afwisselend boter/melk toe en bloem aan de eiermassa.
  • Klop een laatste keer goed op.
  • Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak de cake 30 min of tot hij mooi gekleurd en gaar is.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster in de vorm. Na 10 min haal je voorzichtig de ring weg en laat je hem verder afkoelen.
  • Bestuif de cake net voor het serveren met bloemsuiker.

TIP:

De cake is lekker zoals hij is, maar je kan hem nog doorsnijden en vullen met slagroom en aardbeien bijvoorbeeld!

Reacties