Pasta met kamschelpen

Foto Cathy Van de Moortele

Kamschelpjes zitten hier standaard in de vriezer. Het zijn kleine sint-jacobsvruchtjes. Ik koop ze in zakken van 500 gr en je kan er alle kanten mee op. Ze ontdooien snel, zijn zo klaar en lekker ook nog. Wat wil je nog meer? Dit gerecht kan binnen de 20 min op tafel staan.

Wat hebben we nodig:

  • linguine voor 2 pers
  • zout
  • olijfolie
  • 1 banaansjalot (lange sjalot), gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 ml witte wijn
  • 300 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 300 gr kamschelpen, ontdooid
  • peper van de molen
  • Aleppo peper (pul biber, rode pepervlokjes)
  • verse bieslook, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een ruime pan met gezouten water op het fornuis en breng dat aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou wat van het pastakookvocht apart.
  • Ondertussen laat je wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit de sjalotjes glazig en voeg daarna de knoflook toe.
  • Wacht tot die geurig wordt en giet er dan de wijn bij.
  • Laat de wijn praktisch uitkoken en voeg dan de gesneden kerstomaatjes toe.
  • Laat de tomaatjes mooi openbarsten.
  • Voeg de al dente pasta toe, samen met een pollepel pastakookvocht. Dit zal je helpen om de pasta makkelijker door de saus te mengen en om de saus romiger te maken.
  • Voeg nu ook de kamschelpen toe en laat ze opwarmen.
  • Kruid met extra zout, peper van de molen en Aleppo peper.
  • Strooi de bieslook over het gerecht, schep om en serveer in 2 diepe borden.

TIP:

Je zou dit gerecht ook kunnen maken met rivierkreeftjes bijvoorbeeld.

Reacties