Curry met scampi

Foto Cathy Van de Moortele

Ik denk dat iedereen wel een zak scampi in de vriezer zitten heeft, het is ook zo'n makkelijk product om mee te werken. Je serveert ze met pasta of met brood en lookboter. Vandaag maak ik er een curry van. Ik had er misschien ook beter naan brood bij gebakken, dan hoefde ik de restanten saus niet op te lepelen...

Wat hebben we nodig:

  • 450 gr grote scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • peper van de molen
  • zout
  • snuif cayennepeper
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stukje gember, geraspt
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 1 bosje verse koriander, gesnipperd
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 gr) kokosmelk
  • 1 eetlepel maïzena

Hoe gaan we te werk:

  • Leg de scampi in een kom. Kruid met peper, zout, cayenne en citroensap.
  • Laat de scampi 15 min marineren.
  • Verhit je wokpan tot ze goed heet is.
  • Voeg de kokosolie toe en laat die ook heet worden. Wentel je wok heen en weer, zodat ook de zijkanten een laagje krijgen.
  • Fruit de uisnippers tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg de knoflook toe en roerbak die mee.
  • Kruid met de gember, kurkuma, koriander, kerriepoeder en bak alles even mee tot het lekker gaat ruiken.
  • Giet de tomatenblokjes en de kokosmelk in de wok en warm goed door.
  • Laat de saus een beetje indikken.
  • Voeg de scampi toe en laat ze 3 min mee garen.
  • Dik de saus - indien nodig - in, met een eetlepel maïzena, opgelost in wat koud water.

TIP:

Hou je niet van koriander? Vervang die dan door peterselie.

Reacties