Aardappelblokjes in tomatensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
In Spanje vind je dit bijgerecht onder de naam: patatas en salsa. Die tomatensaus maak je uiteraard ook zelf. De aardappeltjes hebben wat tijd nodig om te garen, maar ze zullen megaveel smaak krijgen door de saus. En wie heeft daar nu geen zin in?
Wat hebben we nodig:
- 3 aardappelen, geschild en gewassen
- 1 kleine ui, gepeld en in blokjes gesneden
- 1/2 groene paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 100 ml witte wijn
- 300 ml tomatenpassata
- verse peterselie, klein handjevol
- olijfolie
- 1 koffielepel pimentón de la Vera, agridulce
- zout
- water
Hoe gaan we te werk:
- Snij de aardappelen in blokjes van dezelfde grootte en leg ze in een kom met koud water.
- Doe de uisnippers, paprikablokjes en knoflook in een hoge maatbeker.
- Giet er de wijn en de passata bij.
- Strooi de peterselie erbij.
- Zet de staafmixer in de beker en mix alles glad.
- Laat een diepe hapjespan warm worden op het vuur.
- Van zodra de pan warm is, doe je er een flinke scheut olijfolie in.
- Strooi het paprikapoeder in de warme olie en roer snel om.
- Giet de tomatensaus meteen in de pan, zodat het paprikapoeder niet bitter kan worden. Meng goed met de lepel.
- Leg de aardappelblokjes in de saus en kruid met zout.
- Giet water bij de saus tot de aardappelblokjes goed onder staan.
- Breng de aardappelblokjes aan de kook en laat ze dan verder garen op een medium vuur tot de aardappeltjes zacht zijn.
TIP:
Zorg dat de aardappeltjes niet droog koken. Merk je dat er niet meer voldoende vocht is, voeg dan een beetje water toe en zet het deksel op de pan.
Reacties