Portugese maïzenapap

Foto Cathy Van de Moortele

Mannen houden van papkes. Punt. Dit is Portugese maïzenapap, een beetje te vergelijken met onze vanillepudding. Zij doen er geen vanille in, maar werken hem vaak af met (heel veel) kaneel. Wij houden hier wel subtiel van kaneel, maar evenzeer zonder. Je hebt 4 porties uit dit recept, laat je gasten zelf kiezen of ze er al dan niet kaneel op willen.
Eten jullie de papkes liefst nog een beetje warm?

Wat hebben we nodig:

  • 20 gr maïzena
  • 480 ml verse melk (of volle melk)
  • 50 gr fijne griessuiker
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • kaneel (optioneel)

Hoe gaan we te werk:µ

Doe de maïzena in een steelpannetje en klop hem mooi los met een deeltje van de melk, zodat er geen klontertjes meer in zitten.
Giet de rest van de melk er bij en klop nogmaals goed met de garde.
Zet het pannetje nu op het vuur en warm de melk goed op.
Blijf steeds kloppen met de garde.
Van zodra er bubbeltjes aan de zijkant komen, begint de melk in te dikken.
Roer nog even goed door en voeg de suiker toe.
Laat de suiker oplossen in de melk en laat hem nog wat verder indikken.
Schep een pollepel van de hete melk bij de losgeklopte eieren en klopt goed met de garde. Op deze manier worden de eieren al wat voorbereid op de warmte en krijg je geen roerei in je maïzenapap.
Voeg een tweede pollepel hete melk toe aan de eieren en klop opnieuw goed los.
Giet de eieren nu bij de pap en blijf goed kloppen tot hij dik genoeg is. De pap stijft nog verder op tijdens het afkoelen.
Giet de pap in 4 kommetjes.
Werk af met een snuif kaneel.

TIP:


Reacties