Rode pesto
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik moet eens wat vaker verse pesto maken. Boordevol smaak en een ideaal sausje voor bij pasta, maar ook als smeersel voor bruschetta. Pesto maken duurt niet lang en het geeft je instant voldoening.
Wat hebben we nodig:
- 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 30 gr pijnboompitjes
- enkele blaadjes basilicum
- 5 gr pecorino kaas, geraspt
- fleur de sel
- draai van de pepermolen
- 80 ml olie
Hoe gaan we te werk:
- Doe de tomaatjes in de keukenrobot en snipper er de knoflook bij.
- Voeg de pijnboompitjes, basilicum en kaas toe.
- Cutter een eerste keer.
- Kruid met zout en peper.
- Voeg de olie langzaam toe tot je een gladde consistentie bereikt hebt.
- Je pesto is nu klaar.
- Schep de pesto over in een zuiver bokaaltje en giet er een laagje olijfolie op, zodat er geen lucht aan kan.
- Bewaar de pesto in de koelkast.
TIP:
Rooster de pijnboompitjes niet als je pesto wilt maken. Door het roosteren vermijd je dat de olie in de pitjes vrijkomt en dat heb je net nodig in een pesto.
Gebruik gerust de olie van de zongedroogde tomaatjes en vul aan met een goeie olijfolie tot je 80 ml hebt.
Je kan ook Parmezaanse kaas gebruiken als je dat liever hebt dan pecorino.
Reacties