Pastasalade met rode pesto & knapperige pancetta

Foto Cathy Van de Moortele

Uiteraard maken we vandaag een recept met de rode pesto van gisteren, wat had je gedacht? Deze pastasalade kan je enkele dagen in de koelkast bewaren en is ideaal om mee te nemen naar het werk of een BBQ avond of als maaltijd na een drukke werkdag. Neem je tijd om de pancetta krokant te bakken, het is het meer dan waard.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr korte pasta
  • zout
  • 120 gr pancetta
  • 1 recept rode pesto
  • 3 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 10 blaadjes basilicum, gescheurd
  • peper van de molen
  • enkele chilivlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Doe de pancetta in een koude pan en laat die langzaam opwarmen tot medium warmte. Het is belangrijk dat je start met een koude pan, zodat het spek niet gaat verbranden.
  • Neem je tijd om het spek uit te bakken. Roer af en toe. Er zal heel wat spekvet in je pan liggen.
  • Zet een vuurbestendig kommetje klaar en hang er een metalen zeef over.
  • Giet de pancetta in de zeef en laat het spekvet in het kommetje druppen.
  • Laat de pancetta nu even drogen en uitlekken op keukenpapier. Nu heb je krokante pancetta.
  • Giet de pasta af en doe hem in een kom.
  • Meng de pasta met de pesto en het krokante spek.
  • Snipper de hardgekookte eieren en doe ze samen met de basilicum bij de pasta.
  • Kruid met peper en chili, als je het graag een beetje pittig wilt.

TIP:

Ik heb deze keer de Barilla Fusilli Al Bronzo gekozen. Deze pasta wordt gemaakt met een bronzen mal, wat er voor zorgt dat sausjes er goed blijven aan kleven. 

Reacties