Aardappelbolletjes

Foto Cathy Van de Moortele

Een nieuwe trend op TikTok, deze aardappelbolletjes (bubbly potato pillows). Ideaal voor wie graag kroketjes eet, maar niet zo geduldig is om te paneren met bloem, ei en paneermeel. Deze bolletjes gaan zo de frituurpan in, zonder te paneren. 

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr kruimige aardappelen, gewogen na het schillen
  • 30 gr bloem
  • 15 gr maïzena
  • peper 
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze gaar in water met een snuifje zout.
  • Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  • Duw de aardappelen door een pureeknijper (of pureer ze met de pureerstaaf) en meng de bloem, maïzena, peper en het zout kort door de puree. Meng niet langer dan nodig, of je aardappelbolletjes zullen te compact worden.
  • Verwarm de frituurpan voor op 165°C.
  • Met een kleine koekjesschep, maak je 20 bolletjes. 
  • Laat de bolletjes voorzichtig in het vet glijden.
  • Bak de aardappelbolletjes goudbruin.
  • Laat de snacks even uitlekken op een rooster.
  • Serveer ze met ketchup.

TIP:

Kies niet voor vastkokende aardappelen.
Gebruik gewone bloem in dit recept.

Reacties