Spaghetti met gerookte zalm

 

Foto Cathy Van de Moortele

Een snel-klaar-gerechtje voor als je nog wat gerookte zalm over hebt. Ik had nog verse spaghetti over van de vorige dag, die ik laten drogen had op mijn pastarek, maar gebruik gerust de spaghetti die jij in huis hebt. Vind je in de supermarkt verse spaghetti in het versvak, dan moet je dat alvast eens proberen. 

Wat hebben we nodig:

  • spaghetti voor 1 persoon
  • zout
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 15 ml witte wijn
  • 100 gr gerookte zalm, gesnipperd
  • verse bieslook, gesnipperd
  • peper van de molen
  • sap van 1/4 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de pasta al dente in gezouten water.
  • In een pan verwarm je wat olijfolie.
  • Fruit het sjalotje glazig en blus met de witte wijn.
  • Schep de pasta uit het water in de pan en doe er ook wat pastakookvocht bij. Dit zal helpen om de pasta, nog wat verder te laten garen en om de saus te maken.
  • Roer 75 gr van de gerookte zalm door de pasta.
  • Strooi de bieslook over het gerecht en kruid af met vers gemalen peper.
  • Schep de pasta over in een diepe kom en werk af met het citroensap en de rest van de gerookte zalmsnippers.

TIP:

Hou je niet van gerookte zalm maar wel van verse zalm? Snij je verse zalm dan fijn en gebruik deze in dit recept op dezelfde manier.

Reacties