Toast met mascarpone en ovengeroosterde druiven

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn groentenboer had superleuke kleine, rode druifjes in de aanbieding. Ik kocht meteen enkele trossen en we aten ze als fruit van de dag uit het vuistje of gehalveerd in Griekse yoghurt bij het ontbijt. Ik had nog 2 trossen over en wou daar een warm ontbijt mee maken. Er was nog wat mascarpone over van mijn tortelloni van enkele dagen voordien en voila!

Wat hebben we nodig:

  • rode druifjes zonder pitjes
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 snede brood, dik gesneden
  • mascarpone
  • jonge thijm, gerist
  • agave, golden syrup, vloeibare honing of esdoornsiroop

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaat klaar.
  • Was de druifjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • Leg de druiven op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Hussel de druiven een paar keer om, zodat alle druifjes een olielaagje krijgen.
  • Kruid aan beide zijden met peper en zout.
  • Schuif de druiven 15 min in de oven of tot ze lichtjes beginnen te barsten.
  • Laat de druiven afkoelen tot ze lauwwarm zijn (zo verbrand je je verhemelte niet - je bent gewaarschuwd).
  • Besprenkel het brood met olijfolie en leg het op een rooster. Toast het brood in de warme oven.
  • Laat het brood even afkoelen.
  • Besmeer de toast royaal met mascarpone en maak hier en daar holtes met de bolle kant van een lepel.
  • Lepel de druifjes over de mascarpone.
  • Werk af met thijm, enkele strepen agave en nog wat vers gemalen peper.

TIP:

Deze druifjes uit de oven doen het ook zeer goed bij warme camembert of op een kaasplank.
Eens afgekoeld, kan je deze druifjes ook serveren als aperitiefhapje bijvoorbeeld.
Ideaal gerecht voor wanneer je druiven niet meer knapperig vers zijn.

Reacties