Spaghetti met citroenboter

Foto Cathy Van de Moortele

Hoe eenvoudig kan een gerecht zijn.... ik had nog wat groene pasta over, van mijn spinazie tortelloni, en had daar spaghetti van gemaakt. De nestjes spaghetti had ik meteen na het maken ingevroren, maar ik wist niet dat ik ze al zo snel zou gaan gebruiken. Home alone, zin in pasta, een koelkast die niet teveel meer tentoon te stellen had. Dit gerecht was dus eigenlijk een eind-van-de-maand-pasta maar hallo, hoe lekker was dit?

Wat hebben we nodig:

  • groene pasta voor 2 pers
  • 50 gr boerenboter
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
  • zeste en sap van 1 citroen
  • chili vlokjes
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een pot met gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Voeg de groene pasta toe en laat die garen.
  • In een diepe hapjespan laat je de boter smelten.
  • Fruit het sjalotje glazig en voeg de knoflook toe.
  • Gebruik een tang om de al dente pasta over te brengen in de hapjespan.
  • Voeg meteen ook een pollepel pastakookvocht toe.
  • Schud de pan goed op, zodat de boter zich mengt met de pasta.
  • Werk af met citroenzeste, citroensap en chili vlokjes.
  • Rasp naar believen Parmezaanse kaas over de pasta, van zodra de pan van het vuur is. Schep nog eens goed om met de tang.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen.

TIP:

Dit is een last minute gerechtje, niet echt geschikt om opnieuw op te warmen.
Het pastakookvocht bevat zetmeel en helpt om de saus in te dikken en body te geven. 
Pasta hoef je helemaal niet af te gieten. Schep hem uit het water met een tang en breng hem over in de saus die je erbij wilt serveren. 

Reacties