Eenpansgerecht met gehakt, paprika's en rijst

 

Foto Cathy Van de Moortele

Net als de gevulde paprika's in de oven, maar dan makkelijker: je doet alles samen in één pot op het fornuis en laat het pruttelen tot de rijst gaar is. Hoe makkelijk kan het zijn? Wil je er nog kaas bovenop? Laat je gaan! Geniet van deze niet-zo-gevulde gevulde paprika's.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 375 gr gemengd gehakt
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 230 gr paprikablokjes
  • peper van de molen
  • zout
  • 185 gr basmatirijst
  • 230 ml verse bouillon (ik heb runderbouillon gebruikt, die ik gemaakt heb van runderbotten)
  • 230 ml water
  • 400 ml tomatenblokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een grote, zware pot, type Le Creuset.
  • Leg het gehakt in de pot en laat het mooi aankleuren aan één kant voor je het opbreekt in kleinere stukjes, zodat het vlees de kans krijgt om bruin te worden.
  • Bak het gehakt rul en voeg er dan de uisnippers aan toe.
  • Laat de uisnippers meebakken tot ze glazig worden.
  • Roer de tomatenpuree onder het vlees en laat die ook even meebakken, zodat je zoveel mogelijk smaak krijgt.
  • Doe de paprikablokjes erbij, kruid met peper en zout en schep goed om. Schraap bakrestjes los en warm weer door.
  • Voeg de rijst toe, overgiet met de bouillon, het water en de tomatenblokjes.
  • Schep goed om en breng alles aan de kook.
  • Eens het gerecht aan de kook gebracht is, zet je het deksel op de pan en zet je het vuur voor 15 min op medium warmte.
  • Zet de pot van het vuur en laat het deksel er nog 10 min op zitten zonder te openen.
  • Roer om en serveer!

TIP:

Kies zelf welke kleuren paprika jij lekker vindt. Ik ben gegaan voor geel en oranje, omdat ik die juist in de koelkast liggen had.

Reacties