Hazelnoot chocolade koekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik bak toch minstens 1x per week koekjes, hetzij op het werk, hetzij thuis in mijn eigen keuken. Koekjes laten gewoon het hele huis fantastisch ruiken en je kan er iedereen een plezier mee doen. Bewaar altijd wat extra deegballetjes in de vriezer voor onverwachts bezoek, ze zijn zo klaar!
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, kamertemperatuur
- 100 gr donkerbruine suiker
- 50 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 180 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- snuifje bakpoeder
- snuifje natriumbicarbonaat
- 150 gr chocolate chips
- 70 gr blanke hazelnoten, gehakt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 210°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Klop de boter romig in de Kenwood met de K-klopper.
- Voeg de twee soorten suiker toe en klop tot de suiker is opgelost.
- Voeg het ei toe en klop tot het ei volledig is opgenomen.
- Meng de bloem met het zout, bakpoeder, natriumbicarbonaat.
- Klop de droge ingrediƫnten in 2x door de natte en meng slechts kort.
- Roer de chocolate chips en de noten door het beslag.
- Schep gelijke hoopjes deeg op de bakplaten met enige tussenruimte? Duw ze wat platter en versier elk koekje met extra chocolate chips.
- Bak ze 11 min.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en daarna op een taartrooster.
TIP:
Varieer in de noten maar hazelnoten zijn echt top!
Reacties