Blinde vinken in paprikasaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Blinde vinken, vogels zonder kop, noem ze wat jij gewend bent. Deze met een lapje biefstuk omwikkelde gehaktrolletjes, eten wij hier meestal gebakken in de pan, met verse appelmoes en gekookte aardappelen. Voor het eerst maakte ik ze nu klaar met een paprikasaus en pasta erbij. Niet slecht, helemaal niet slecht.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 4 blinde vinken
- 1 grote ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in repen gesneden
- 1 oranje paprika, schoongemaakt en in repen gesneden
- 400 ml tomatensaus
- peper van de molen
- zout
- enkele chilivlokjes
- 150 gr pasta
- verse bladpeterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een diepe pan.
- Bak de blinde vinken mooi bruin aan alle zijden en haal ze uit de pan.
- Voeg wat extra olie toe indien nodig.
- Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg dan de paprikarepen toe.
- Laat de paprika's meebakken tot ze wat zachter zijn.
- Voeg de tomatensaus toe. Doe wat water in de fles, spoel ze om en giet het water bij de saus.
- Kruid met peper, zout en chilivlokjes.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Zet een deksel op de pan en laat de blinde vinken nu mooi garen in de saus.
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Schep de al dente pasta in de paprikasaus en laat ze nog 1 min verder garen.
- Werk af met verse peterselie.
TIP:
Groene paprika's vind ik hier minder geschikt, die heb ik liefst afgewisseld met ui en rode paprika, op runderbrochetten.
Reacties