Popcorn met nori snack sheets

Foto Cathy Van de Moortele

Zelf popcorn maken is helemaal niet zo moeilijk en al zeker niet als je dit recept precies volgt. Ik heb deze keer mijn popcorn verrijkt met nori snack sheet (zo gezond: B12) voor die extra vitamientjes!

Wat hebben we nodig:

Hoe gaan we te werk:

  • Neem een diepe hapjespan waar een deksel op past.
  • Doe de kokosolie in de pan en laat die volledig smelten op een medium hoog vuur (ik zet de pan op stand 7 van de 9 standen).
  • Test de correcte temperatuur door een 4-tal maïskorrels in de olie te leggen. Van zodra de korrels gaan poppen, is de olie op de juiste temperatuur.
  • Voeg de rest van de maïs toe en zet de pan meteen van het vuur met het deksel er op. Tel nu luidop tot 30 en zet de pan daarna weer op het vuur. Op deze manier hebben alle korrels al dezelfde temperatuur en zullen ze gelijkmatig poppen (wat wil zeggen dat je geen verbrande en ook praktisch geen niet-gepopte maïskorrels in je pan zal vinden).
  • Zet het deksel een klein beetje open, zodat de stoom weg kan.
  • Neem de pan van het vuur van zodra het poppen stopt. 
  • Verwijder het deksel.
  • Maal wat Maldon zoutvlokjes over de popcorn.
  • Snij de noriblaadjes heel fijn of verkruimel ze boven de popcorn. Schep om.

TIP:

Zeewier is heel gezond en zit boordevol vitamine B12 en gezonde eiwitten. Eet de snackblaadjes zoals ze zijn, gebruik ze als wrap rond rijst, strooi ze versnipperd over je salade, ... mogelijkheden genoeg. Maar je bent gewaarschuwd: ze zijn uiterst verslavend!



Reacties