Gebakken courgette

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van courgettes! Ze zijn zo veelzijdig! Voor dit gerecht zout je de courgettes pas op het laatste nippertje, zodat ze mooi knapperig blijven. Schil de courgettes niet, voor dezelfde reden. En vergeet niet, dat groenten altijd deel moeten uitmaken van je maaltijd.

Wat hebben we nodig:

  • klontje boter
  • enkele chilivlokjes
  • 1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 courgette, gewassen en in blokjes gesneden
  • Parmezaanse kaas
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Laat een klontje boter smelten in een grote pan.
  • Van zodra de boter schuimt, voeg je de chili, knoflook en blokjes courgette toe.
  • Schud goed op, zodat de courgetteblokjes aan alle zijden een laagje knoflookboter krijgen.
  • Bak de courgettes kort en krachtig, tot ze bruine vlekjes krijgen. Ze mogen niet te zacht worden.
  • Zet de pan van het vuur, rasp wat Parmezaanse kaas boven de courgettes en strooi er de pijpajuin over.
  • Kruid met zout en serveer.

TIP:

Pers een halve citroen boven de courgettes, net voor je ze opdient.
Rooster wat hazelnoten en hak ze fijn. Strooi de nootjes over de courgettes net voor het serveren.

Reacties