Appeltaart brownies
Foto Cathy Van de Moortele |
Ok, ik had geen vanilleroomijs meer in huis, maar dat weerhield me er niet van, om deze smeuïge appeltaart brownies te maken. Bij brownies denk je allicht meteen aan chocolade, maar deze versie met appel en pecan, is heerlijk in deze periode van het jaar. Denk aan nootmuskaat, kaneel..mmmm... Ok, met een flinke bol vanilleroomijs er bovenop, was het nog net dat beetje meer extra geweest.
Wat hebben we nodig:
- 140 gr patisseriebloem
- 100 gr fijne griessuiker
- 75 gr lichtbruine suiker
- snuifje zout
- 1 koffielepeltje kaneel (of meer als je grote fan bent)
- 1/2 koffielepeltje nootmuskaat, vers gemalen
- 2 eieren
- 1 koffielepel vanille extract
- 115 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 3 kleine appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
- 50 gr pecannootjes, gebroken
- 1 eetlepel boter
Hoe gaan we te werk:
- Zet een gietijzeren pan in de oven en verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de bloem met de twee soorten suiker, het zout, de kaneel en nootmuskaat. Gebruik hiervoor een garde.
- Klop de eieren los, voeg de vanille toe en doe er de afgekoelde boter bij.
- Snij de appeltjes in blokjes en voeg ze samen met de nootjes toe aan het beslag.
- Meng de natte met de droge ingrediënten.
- Laat het klontje boter smelten in de hete pan en gebruik een borsteltje om ook de zijkanten van de pan in te vetten.
- Giet het beslag in de pan en zet de brownie 40 min in de oven.
- Laat de brownie 20 min afkoelen vooraleer je hem aansnijdt.
TIP:
Ik heb deze keer Kissabel appeltjes gebruikt, een zoet appeltje met rozerood vruchtvlees. Proef jij wel eens andere appelsoorten?
Reacties