Spaanse pasta met knoflook
Foto Cathy Van de Moortele |
Je denkt niet meteen aan Spanje wanneer je zin hebt in pasta, maar deze Spaanse pasta met knoflook van Spain on a fork, zou je wel eens van gedacht kunnen laten veranderen.
Wat hebben we nodig:
- 600 ml groentenbouillon
- 2 doosjes saffraandraadjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 bol knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
- 200 gr vermicelli
- 1 koffielepel zacht paprikapoeder
- peper van de molen
- zout
- 45 gr Manchego kaas, geraspt
- verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Zet de bouillon op het vuur en warm hem op. Los de saffraandraadjes op in de bouillon.
- In een pan laat je de olijfolie warm worden.
- Fruit de knoflook aan maar laat hem niet kleuren.
- Voeg de vermicelli toe en bak die even mee. Ook de vermicelli mag niet kleuren, anders wordt hij bitter.
- Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Overgiet de pasta met de bouillon en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur weer zachter en laat de pasta garen. Voeg extra bouillon toe indien de pasta te droog wordt maar nog niet gaar is.
- Neem de pan van het vuur, strooi de kaas over het gerecht en roer om.
- Verdeel de pasta over 2 diepe borden en werk af met peterselie.
TIP:
Verse bouillon geeft altijd het beste resultaat, maar gebruik gerust een bouillonblokje als je geen verse bouillon hebt.
Dit is een snel-klaar-gerecht, ideaal voor drukke weekdagen dus.
Vervang de Manchego gerust door een andere kaas die je in huis hebt en zich tot raspen leent.
Reacties