Spaanse pasta met knoflook

 

Foto Cathy Van de Moortele

Je denkt niet meteen aan Spanje wanneer je zin hebt in pasta, maar deze Spaanse pasta met knoflook van Spain on a fork, zou je wel eens van gedacht kunnen laten veranderen.

Wat hebben we nodig:

  • 600 ml groentenbouillon
  • 2 doosjes saffraandraadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bol knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
  • 200 gr vermicelli
  • 1 koffielepel zacht paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 45 gr Manchego kaas, geraspt
  • verse peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet de bouillon op het vuur en warm hem op. Los de saffraandraadjes op in de bouillon.
  • In een pan laat je de olijfolie warm worden.
  • Fruit de knoflook aan maar laat hem niet kleuren.
  • Voeg de vermicelli toe en bak die even mee. Ook de vermicelli mag niet kleuren, anders wordt hij bitter.
  • Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  • Overgiet de pasta met de bouillon en breng het geheel aan de kook. 
  • Zet het vuur weer zachter en laat de pasta garen. Voeg extra bouillon toe indien de pasta te droog wordt maar nog niet gaar is.
  • Neem de pan van het vuur, strooi de kaas over het gerecht en roer om.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe borden en werk af met peterselie.

TIP:

Verse bouillon geeft altijd het beste resultaat, maar gebruik gerust een bouillonblokje als je geen verse bouillon hebt.
Dit is een snel-klaar-gerecht, ideaal voor drukke weekdagen dus.
Vervang de Manchego gerust door een andere kaas die je in huis hebt en zich tot raspen leent.

Reacties