Spaanse magdalenas

 

Foto Cathy Van de Moortele

Muffins, cakejes, noem ze hoe je wilt. Puur natuur, precies wat kindjes graag eten (heerlijk als je je weer even kind kan voelen) en net genoeg beslag voor 10 magdalenas. Bewaar ze na afkoelen in een blikken koekjestrommel of leg ze op een bord bedekt met een handdoek. Of nodig wat mensen uit en eet ze meteen op!

Wat hebben we nodig:

  • 3 eieren
  • 125 gr fijne griessuiker
  • 100 gr boerenboter (gesmolten en afgekoeld) of milde olijfolie
  • 50 gr volle melk
  • 200 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Zet een bakplaat klaar met daarop 10 muffinvormen. Ik gebruik hiervoor mijn Tupperware muffinvormen met daarin papieren vormpjes voor het beste resultaat.
  • Klop de eieren los met de draadklopper in de Kenwood. 
  • Voeg de suiker toe en klop verder op tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • Voeg de vetstof en de melk toe en klop op tot een mooi beslag.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en zout en zeef alles boven het beslag.
  • Meng nog even kort door elkaar.
  • Zet het beslag 15 min in de koelkast zodat het een beetje kan opstijven. Koud beslag in een hete oven schuiven, zal ervoor zorgen dat de magdalenas hoog zullen rijzen.
  • Verdeel het beslag over de 10 vormpjes en schuif ze in de oven.
  • Verlaag de temperatuur meteen naar 200°C en bak ze 20 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de magdalenas in de vormpjes afkoelen op een rooster.

TIP:

Ik heb ze zelf gemaakt met boter, maar het originele recept vraagt om olijfolie.

Reacties