Curry van aardappel en bloemkool

 

Foto Cathy Van de Moortele

De warmte van een curry, het sluiten van je ogen tijdens het eten... ik ben fan! Deze curry is vegan en je mist absoluut geen vlees of vis. Gebruik eens kokosolie bij het maken van een curry, het past er goed bij.

Wat hebben we nodig:

  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • een stuk gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel kurkuma
  • enkele chilivlokjes voor pit
  • 1 bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld
  • 2 grote aardappelen, gekookt in de schil en afgekoeld 
  • 500 ml tomatenblokjes
  • peper van de molen
  • zout 
  • 1 laurierblad
  • platte peterselie (of koriander), gesnipperd
  • water
  • 75 gr diepvrieserwtjes

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de kokosolie in een diepe hapjespan en laat die warm worden.
  • Voeg alle kruiden toe en laat ze even bakken op een medium vuur, zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe. Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de pan.
  • Overgiet met de tomatenblokjes en breng de curry aan de kook.
  • Zet een deksel op de pan en zet het vuur weer zachter.
  • Laat alle smaken mooi samenkomen.
  • Kruid met peper, zout en laurier.
  • Voeg een deel van de peterselie nu al toe en hou de rest voor de afwerking.
  • Voeg water toe wanneer de curry te droog wordt.
  • Op het einde voeg je de diepvrieserwtjes toe. Laat ze nog 5 min doorwarmen.
  • Werk af met de rest van de peterselie.

TIP:

Lekker met chapati's of naan. 
Je kan ook vertrekken van rauwe aardappelblokjes. Snij ze niet te groot. Voeg extra water toe, zodat ze kunnen garen in de saus.

Reacties