Russische salade met tonijn
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou van aardappelsalade, altijd al geweest. Een Russische salade met toegevoegde tonijn, wat denk je? Lijkt je dat wel iets? Ik ben alvast fan, maar daar heb ik ook geen moment aan getwijfeld.
Wat hebben we nodig:
- 4 aardappelen, geschild en gestoomd
- 3 hardgekookte eieren, gepeld
- 2 wortels, geschraapt en in blokjes gesneden
- 10 prinsessenboontjes, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
- 30 gr diepvrieserwtjes
- 1 blik tonijn op olie, uitgelekt
- 1 grote augurk, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel sap van de augurken
- 1/2 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 180 gr mayonaise
- 1 koffielepel gedroogde dille
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Snij de aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een grote kom.
- Snij de eieren in blokjes en doe ze bij de aardappelen.
- Stoom de wortelblokjes gaar. Bijna op het einde van de gaartijd, voeg je de boontjes en erwtjes toe.
- Meng de gare groentjes onder de aardappelen. Je hoeft niet te wachten tot ze afgekoeld zijn.
- Breek de tonijn boven de salade.
- Strooi er de augurkjes boven, giet het sap erbij en voeg ook de uitjes toe.
- Meng de mayonaise met dille, peper en zout en schep die door de salade.
- Dek af met plastic folie en laat 1u trekken in de koelkast (of langer).
TIP:
Je kan deze salade gerust daags voordien al bereiden.
Reacties