Knapperige salade

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik ben meestal niet zo'n fan van salades, maar voor een knapperige salade wil ik graag een uitzondering maken. Deze salade is niet alleen leuk om te maken, ze smaakt ook nog eens super!

Wat hebben we nodig:

  • 1/2 ijsbergsla
  • 2 mini komkommers, gewassen
  • 10 radijzen, schoongemaakt
  • 1 banaansjalot (langwerpige sjalot), gepeld en fijngesnipperd
  • 15 verse frambozen
  • queso iberico
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels room
  • 2 eetlepels melk
  • peper van de molen
  • zout
  • snuif uienpoeder
  • snuif lookpoeder
  • verse peterselie, gesnipperd
  • een handvol pecannoten, gebroken en geroosterd in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:

  • Hak de ijsbergsla in hapklare stukken en doe ze in een grote kom.
  • Snij de mini komkommers door in de lengte en snij ze daarna in blokjes. Doe ze bij de sla.
  • Snij de radijzen in niet te dunne plakjes en doe ze samen met de sjalotsnippers bij de sla.
  • Hussel alles door elkaar.
  • Strooi de frambozen over de sla.
  • Schaaf plakjes van de kaas over de sla.
  • Meng de mayonaise met de room en de melk. 
  • Kruid met peper, zout, uienpoeder, lookpoeder en peterselie.
  • Drizzle een deel van de dressing over de sla.
  • Strooi de nootjes over je knapperige salade en geef de rest van de dressing er apart bij.

TIP:

Ook lekker met kruimels schimmelkaas.
Queso iberico is een kaas die gemaakt is van koeienmelk, schapenmelk en geitenmelk. Hij is zacht van smaak en leent zich uitstekend voor salades maar ook in pastagerechten.

Reacties