Ranch dressing
Foto Cathy Van de Moortele |
Uiteraard staan de winkelschappen vol dressings en sausjes. Maar wat als je nu gewoon zelf je eigen dressing thuis maakt? Hoe zou je dat vinden? Deze ranch dressing is lekker fris en past bij veel verschillende slaatjes. Morgen gebruiken we hem over een Mexicaanse salade. Maak hem iets dikker en gebruik hem als dip voor rauwe groentjes en tortilla chips! Of serveer je ranch dressing bij kip.
Wat hebben we nodig:
- 100 gr mayonaise
- 120 gr zure room (of Griekse yoghurt)
- 120 gr (ongezoete karne)melk
- 1 koffielepel gedroogde dille
- 1 koffielepel gedroogde peterselie
- een flinke snuif uienpoeder
- een snuif lookpoeder
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Meng de mayonaise met de zure room en de karnemelk.
- Voeg de kruiden toe.
- Breng alles over in een glazen flesje. Gebruik hiervoor een trechter.
- Bewaar de dressing in de koelkast.
TIP:
Als je gewone melk gebruikt, voeg dan enkele druppels citroensap toe om het lekker fris te houden.
Reacties