Sous-vide kippenvleugels op de Kamado

 

Foto Cathy Van de Moortele

Wil jij sappige, fall of the bone, kippenvleugels op de Kamado? Dat gaat perfect wanneer je ze eerst sous-vide gaart. 

Wat hebben we nodig:

  • kippenvleugels, drooggedept met keukenpapier
  • peper van de molen
  • zout
  • BBQ saus

Hoe gaan we te werk:

  • Kruid de vleugels met peper en zout en stop ze in een vacumeerzak.
  • Trek de zak vacüum en laat de vleugels 2u garen op 71°C.
  • Leg de gesloten zak even in koud water om het gaarproces te stoppen.
  • Haal de vleugels uit de zak en giet het vocht weg.
  • Leg de vleugels op een rooster en zet die op een bakplaat een nachtje in de koelkast, onafgedekt, zodat ze helemaal droog zijn tegen de volgende dag.
  • Vet het rooster van je BBQ in met wat olie en breng de temperatuur naar 200°C.
  • Leg de kippenvleugels op het rooster en laat ze aan beide zijden mooi kleuren.
  • Bestrijk de vleugels met BBQ saus en laat ze nog even doorwarmen.

TIP:

Ook koud zal je deze vleugels graag eten.

Reacties