Sous-vide kippenvleugels op de Kamado
Foto Cathy Van de Moortele |
Wil jij sappige, fall of the bone, kippenvleugels op de Kamado? Dat gaat perfect wanneer je ze eerst sous-vide gaart.
Wat hebben we nodig:
- kippenvleugels, drooggedept met keukenpapier
- peper van de molen
- zout
- BBQ saus
Hoe gaan we te werk:
- Kruid de vleugels met peper en zout en stop ze in een vacumeerzak.
- Trek de zak vacüum en laat de vleugels 2u garen op 71°C.
- Leg de gesloten zak even in koud water om het gaarproces te stoppen.
- Haal de vleugels uit de zak en giet het vocht weg.
- Leg de vleugels op een rooster en zet die op een bakplaat een nachtje in de koelkast, onafgedekt, zodat ze helemaal droog zijn tegen de volgende dag.
- Vet het rooster van je BBQ in met wat olie en breng de temperatuur naar 200°C.
- Leg de kippenvleugels op het rooster en laat ze aan beide zijden mooi kleuren.
- Bestrijk de vleugels met BBQ saus en laat ze nog even doorwarmen.
TIP:
Ook koud zal je deze vleugels graag eten.
Reacties