Romige pasta met kip en bloemkool

 

Foto Cathy Van de Moortele

Na een drukke dag, kwam ik thuis en had ik echt zoveel zin om iets te eten. Jammer genoeg had ik nog niets voorbereid en met een hongerige man die ook aan tafel wou, moest ik snel iets verzinnen. Koelkast open: 4 rauwe kippenhaasjes, 1/2 bloemkool, een flesje tomatenpassata. Daar kon ik wel wat mee... 

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 4 kippenhaasjes, drooggedept
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • 1/2 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 150 gr korte pasta
  • 350 ml tomatenpassata
  • 1 liter bouillon, heet
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 125 gr ricotta

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een pan.
  • Snij de kippenhaasjes in reepjes en kruid ze aan beide zijden met peper, zout en zoet paprikapoeder.
  • Bak de reepjes in de pan.
  • Voeg de roosjes bloemkool toe en bak ze mee op hoog vuur, zodat ze wat kleur krijgen.
  • Zet ondertussen een diepe hapjespan op het vuur en doe er ook wat olie in.
  • Fruit de uisnippers glazig en laat ze een beetje kleur krijgen.
  • Voeg de knoflook toe en roerbak mee.
  • Strooi de pasta in de pan en schep om. 
  • Overgiet met de tomatenpassata en de helft van de hete bouillon. Hou de rest van de bouillon warm.
  • Zet het vuur op medium van zodra de saus kookt.
  • Laat de pasta verder garen.
  • Voeg de kip en bloemkool toe op het einde en laat die nog even meegaren.
  • Strooi de helft van de peterselie in de saus en schep om.
  • Voeg de ricotta toe en laat hem wegsmelten in de saus.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en werk af met peterselie.

TIP:

Zorg dat de bloemkool nog een beetje knapperig is.


Reacties