Bosbessenwafels
Foto Cathy Van de Moortele |
Een bakje bosbessen in de koelkast, het wafelijzer dat me aankijkt. Hup! We gaan er voor! Goed voor 10 fruitige wafels. P.S. Toast je leftovers als ontbijt de volgende dag: krokant aan de buitenkant en mooi zacht van binnen.
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem
- 10 bakpoeder
- 5 gr zout
- 40 gr fijne griessuiker
- 300 gr volle melk
- 185 gr volle, Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 50 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 130 gr bosbessen
- 70 gr bosbessen
- 40 gr fruitsap
- 1 eetlepel esdoornsiroop
- maïzena
Hoe gaan we te werk:
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Voeg de suiker toe en meng met een garde.
- In een tweede kom klop je de melk los met de yoghurt, eieren en boter.
- Meng de natte ingrediënten onder de droge tot een beslag.
- Spatel de 130 gr bosbessen door het beslag.
- Vet je wafelijzer in en verwarm het voor (ik heb stand 6 op mijn FriFri gebruikt).
- Schep het beslag in het ijzer, draai het wafelijzer om en laat bakken tot er geen stoom meer uit het ijzer komt.
- Laat de wafels een beetje afkoelen op een rooster.
- In een klein pannetje meng je de 70 gr bosbessen met 30 gr van het fruitsap en de esdoorsiroop.
- Breng het fruit aan de kook.
- Los een lepel maïzena op in het resterende fruitsap en voeg het geleidelijk aan toe aan het fruit.
- Zet het pannetje van het vuur wanneer de bosbessensaus voldoende dik is. Misschien heb je niet alle maïzena nodig, misschien een beetje meer.
- Serveer de saus bij de wafels.
TIP:
Lekker met vanilleroomijs en slagroom, naast de bosbessensaus.
Reacties