Bosbessenwafels

 

Foto Cathy Van de Moortele

Een bakje bosbessen in de koelkast, het wafelijzer dat me aankijkt. Hup! We gaan er voor! Goed voor 10 fruitige wafels. P.S. Toast je leftovers als ontbijt de volgende dag: krokant aan de buitenkant en mooi zacht van binnen.

Wat hebben we nodig:

  • 280 gr patisseriebloem
  • 10 bakpoeder
  • 5 gr zout
  • 40 gr fijne griessuiker
  • 300 gr volle melk
  • 185 gr volle, Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 130 gr bosbessen
  • 70 gr bosbessen
  • 40 gr fruitsap
  • 1 eetlepel esdoornsiroop
  • maïzena

Hoe gaan we te werk:

  • Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Voeg de suiker toe en meng met een garde.
  • In een tweede kom klop je de melk los met de yoghurt, eieren en boter.
  • Meng de natte ingrediënten onder de droge tot een beslag.
  • Spatel de 130 gr bosbessen door het beslag.
  • Vet je wafelijzer in en verwarm het voor (ik heb stand 6 op mijn FriFri gebruikt).
  • Schep het beslag in het ijzer, draai het wafelijzer om en laat bakken tot er geen stoom meer uit het ijzer komt.
  • Laat de wafels een beetje afkoelen op een rooster.
  • In een klein pannetje meng je de 70 gr bosbessen met 30 gr van het fruitsap en de esdoorsiroop. 
  • Breng het fruit aan de kook.
  • Los een lepel maïzena op in het resterende fruitsap en voeg het geleidelijk aan toe aan het fruit.
  • Zet het pannetje van het vuur wanneer de bosbessensaus voldoende dik is. Misschien heb je niet alle maïzena nodig, misschien een beetje meer.
  • Serveer de saus bij de wafels.

TIP:

Lekker met vanilleroomijs en slagroom, naast de bosbessensaus.

Reacties